subscribe: Posts | Comments

Wel of geen kattenverzekering afsluiten

Reacties uitgeschakeld voor Wel of geen kattenverzekering afsluiten
Wel of geen kattenverzekering afsluiten

Wel of geen kattenverzekering afsluiten

Elke dierenbezitter neemt een huisdier omdat hij dol is op dieren. Dit geldt natuurlijk ook voor kattenbezitters. Als kattenbezitter wil je altijd het beste voor je kat. Katten kunnen een leeftijd bereiken tot wel 15 jaar. De kans dat je kat in deze jaren medische zorg nodig heeft is natuurlijk ontzettend groot.

Omdat we allemaal het beste voor onze kat willen is het wellicht verstandig om een verzekering af te sluiten. Je kan kiezen uit verschillende verzekeringen zo heb je altijd de beste dierenverzekering. In dit artikel leggen we je uit wat  de voordelen, maar ook nadelen zijn van een verzekering voor je kat.

Waarom wel een kattenverzekering afsluiten

Het grote voordeel wat een verzekering heeft is dat je weet wat je kwijt bent. Veel mensen willen niet teveel betalen en stellen zichzelf vaak de vraag: ‘Kattenverzekering goedkoop? ‘ Wanneer je kat nooit ergens last van heeft kun je je afvragen of het nodig is een verzekering voor je kat af te sluiten. De kosten voor een verzekering zijn slechts ongeveer €10,- per maand.

Wanneer je dit bedrag gaat doorrekenen lijkt het misschien een flink bedrag, maar als je kijkt wat de kosten zijn voor bepaalde operaties. Kunnen deze prijzen oplopen tot wel €1500,-. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor een verzekering. Je wilt uiteraard je kat alle medische zorg kunnen bieden waar je kat recht op heeft wanneer hij dit nodig heeft. Wanneer je dan niet bent verzekerd kan het zo zijn dat je de kosten van een medische behandeling niet in één keer kunt betalen. Dit kan ten koste gaan van de gezondheid van je kat en dat wil natuurlijk niemand!

Nadelen van een kattenverzekering

Iets wat voordelen heeft, heeft in de meeste gevallen ook nadelen. Dit geldt ook voor een kattenverzekering. Toch zijn het niet persé nadelen, maar ook gewoon tegens van personen die het overbodig vinden. Voor veel mensen kan een terugkerende maandelijkse premie een vervelende last zijn. Het hoeft niet per definitie te betekenen dat ze het niet willen, maar er zijn ook mensen die het simpelweg gewoon niet kunnen betalen. Een kattenverzekering is niet verplicht, dus dit kan een reden zijn voor veel mensen om er geen af te sluiten. Ook komt het vaak voor dat mensen helemaal niet weten dat je een verzekering kunt afsluiten voor je kat.

Dekking kattenverzekering

Wanneer je een kattenverzekering afsluit is het verstandig goed te kijken wat wel of wat niet wordt gedekt door de verzekering. Er zijn verzekeringen die voor bepaalde medische behandelingen of ingrepen een extra aanvullende verzekering aanbieden. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat een verzekering wel of wat een verzekering niet dekt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je jouw kat de zorg bieden die hij nodig heeft.

Comments are closed.