subscribe: Posts | Comments

Kat laten castreren

Reacties uitgeschakeld voor Kat laten castreren
Kat laten castreren

Kat laten castreren

Als je je kat laat castreren moet je wel goed weten waar je aan begint. Het percentage laten castreren van katers ligt redelijk hoog. Dit heeft ermee te maken dat het laten castreren van je kat veel voordelen heeft. In dit artikel leggen we je hier alles over uit. Wellicht ben je bekend met de kosten voor het laten castreren van je kat en is het verstandig te kiezen voor een verzekering huisdier. Wanneer je een verzekering hebt worden in de meeste gevallen de kosten voor een medische ingreep deels of zelfs volledig vergoed.

Is het noodzakelijk mijn kat te laten castreren?

De keuze is natuurlijk altijd vrij. Je kunt ervoor kiezen om je kat te laten castreren maar dit is niet noodzakelijk. Toch zijn er veel kattenbezitter die ervoor kiezen om hun kater te laten castreren. Nu vraag je je wellicht af waarom het percentage zo hoog ligt? Dit antwoord is eenvoudig te verklaren. De voordelen van het laten castreren van je kat liggen vrij hoog. Als je dit opweegt tegen de nadelen, dan kun je wel zeggen dat de nadelen bijna te verwaarlozen zijn.

Volwassen kat

Wanneer je kat ouder wordt of anders gezegd in de pubertijd komt gaan ze vaak ook volwassen gedrag vertonen. Hierbij komt ook seksueel gedrag om de hoek kijken. Vaak is je kater op dat moment geslachtsrijp, dat zal betekenen dat hij ook behoeftes gaat krijgen. Een grote ergernis van kattenbezitters is ‘sproeien’. Wanneer een kat gaat sproeien wil dit zeggen dat hij zijn territorium gaat uitzetten om zo vrouwtjes te lokken. Dit doet een kat door met urine te sproeien. Het vervelende is dat een kater dit niet alleen buitenshuis doet, maar ook binnenshuis. Het sproeien met urine is natuurlijk ontzettend vervelend en vies. Naast dat het vies is, is de geur van kattenurine dusdanig sterk dat het van flinke afstand is te ruiken. Dat is natuurlijk niet iets wat je wil. Wanneer je een voordelig kattenverzekering hebt worden de kosten voor een castratie vaak vergoed.

Verzekering voor mijn kat

Zoals je als kunt zien is het wellicht toch verstandig, wanneer je een kater hebt deze te laten castreren. De kosten voor een dergelijke medische ingreep kunnen flink oplopen. Wanneer je geen verzekering hebt zal je zelf voor deze kosten moeten opdraaien. De kosten voor het laten castreren van je kater kunnen oplopen tot wel € 400,-. Als je deze kosten niet in één keer wilt of kunt betalen, dan is een verzekering voor je kat toch echt wel verstandig. De verzekering vergoed dan de kosten voor de operatie. Zo kun je met een gerust gevoel je kat laten castreren zonder dat je je druk hoeft te maken over een eventuele rekening die bij je op de mat valt.

Comments are closed.