subscribe: Posts | Comments

Hoe maak je een flikkerende gloeilamp?

Reacties uitgeschakeld voor Hoe maak je een flikkerende gloeilamp?
Hoe maak je een flikkerende gloeilamp?

Flikkerende gloeilampen zijn een veel voorkomend probleem. Gelukkig is het aanpakken van dit probleem eenvoudig. Hier kijkt u snel hoe u flikkerende bollen in uw huis kunt oplossen.

Wat veroorzaakt het flikkeren?
Flikkerend is een simpele daling van de spanning waardoor uw lichten dimmen. Een verscheidenheid aan problemen rondom de huis kan ertoe leiden dat uw lichten flikkeren.

Hier krijg je een korte overzicht van enkele problemen die zich voor kunnen doen en hoe ze ze kunnen oplossen:

Gloei lamp type. Fluorescentielampen zijn meer geneigd om te flikkeren dan LED en andere lampen. Temperatuur, lampleeftijd en opwarmingscycli zijn veel voorkomende oorzaken van fluorescerend flikkerend. Kleine hoeveelheden flikkeren geven geen zorgen. Vervang uw fluorescerende lamp om ernstig flikkerend of dimmen aan te pakken.

Dimmer schakelaars zijn een veel voorkomende bron van flikkeren met LED-lampen. De meeste dimmers worden vervaardigd voor hogere elektrische belastingen. Als gevolg hiervan kunnen laagspannings-LED’s flikkeren en dimmen op high-powered dimmer switches. Het is een goed idee om de gloeilamp verenigbaarheid van uw dimmer te controleren voordat u nieuwe gloeilampen aanschaft.

Losse bollen. Losse gloeilampen in de verbinding, wat resulteert in inconsistente verbindingen en regelmatig flikkeren. Het aansteken van de lamp zorgt voor een stevige verbinding en elimineert eventuele dips in de stroom.

Foutieve verbindingen. Een slechte verbinding in de lamp of de on-off switch van de lamp kan resulteren in flikkeren.

Probleem de verbindingen met behulp van de aan / uit-schakelaar. Als uw lichten dimmen, heeft u een slechte schakelaar. Het vervangen van schakelaars kan moeilijk zijn. Bel een professional als u niet zeker weet hoe u dit project aanpakt. Pluggen kunnen ook slechte verbindingen veroorzaken. Trek de stekker uit en trek de stekken rechtop. Soms kunnen gebogen of beschadigde stekken een slechte verbinding veroorzaken.

Grote stroom pieken in huis. Grotere apparaten kunnen 100 of meer versterkers trekken wanneer u fietsen. Deze stroomsterkte kan ervoor zorgen dat uw lichten dimmen en flikkeren. Bel een elektricien om ervoor te zorgen dat uw apparaten correct zijn aangesloten en dat u het circuit niet overwerkt.

Problematisch flikkeren
Flikkerende lichten zijn normaal gesproken geen oorzaak van alarm. Maar soms kunnen ze een ernstiger probleem aangeven. Constante of ernstige druppels in verlichting kunnen voortvloeien uit losse verbindingen. Foutieve verbindingen maken punten van hoge weerstand, die onveilig hitte kunnen opwekken. Oude breakers kunnen ook flikkeren. Net als bij de elektrische systemen van uw huis, kan de bedrading in uw breakers slecht gaan met de tijd. Defecte schakelaar bedraagt ​​kort en oververhit, wat kan leiden tot flikkeren. Bel altijd een pro om deze problemen aan te pakken.

Een nieuwe gloeilamp installeren
Oude of beschadigde armaturen kunnen een verscheidenheid aan problemen veroorzaken, inclusief flikkeren. Zo installeer je een nieuw toestel in je huis:

Stap 1. Zet de stroom uit. Zoek je brekerbox en zet de schakelaar uit die de stroom naar de kamer waar je werkt, zal bedienen. Schakel de stroomvoorziening uit als u niet zeker weet welke breker uw kamer controleert.

Stap 2. Verwijder de armatuur. Verwijder de bevestigingsklep om de setschroeven te openbaren.

Draai de schroeven los om de bekleding van de armatuur te verwijderen. Nadat de trim weg is, ontkoppelt en verwijdert u de draden van de oude armatuur. Dit moet de elektrische doos blootstellen.

Stap 3. Controleer de schroeven van de elektrische doos. Zorg ervoor dat de schroeven die uw elektrische doos vasthouden op zijn plaats, voldoende vast zijn om uw nieuwe armatuur te ondersteunen.

Stap 4. Sluit de draden aan. Altijd overeenkomen met de zwarte (hot), witte (neutrale) en gemalen draden samen. Gronddraden zijn gewoonlijk koper of groen. Sommige armaturen bevatten een aardschroef in plaats van een draad. Als uw elektrische doos een gronddraad heeft, sluit u deze aan op de schroef. De meeste aardingsschroeven zijn groen.

Stap 5. Bevestig de basis. Vouw de draden in de elektrische doos en druk de armatuur naar het plafond. Bevestig de armatuur aan het plafond.

Stap 6. Installeer de gloeilampen. Schroef de gloeilampen in en installeer de globe of glazen deksel.

Stap 7. Aanzetten. Schakel de breker in om de stroom te herstellen naar uw werkruimte.

Het installeren van basislampen is een eenvoudige baan. Maar het bijwerken van grote of sierlijke modellen is niet altijd een doe-het-zelf-werk. Bel een pro als u niet zeker bent van het aanpakken van dit project zelf.

Comments are closed.