subscribe: Posts | Comments

Binnenhuisarchitect tip: De hal in je huis een make-over geven

Reacties uitgeschakeld voor Binnenhuisarchitect tip: De hal in je huis een make-over geven
Binnenhuisarchitect tip: De hal in je huis een make-over geven

De hal is vaak een plek in je huis waar niet teveel aandacht aan wordt gegeven. Meer dan een simpele kleur op de muur is het niet, en dat is zonde. Er kan namelijk veel meer met een hal gedaan worden, zeker als hij redelijk breed is. Een stylist kan je helpen met je interieur in omgeving Den Haag, zodat ook jij kan genieten van een fijne hal. Wil je alvast wat inspiratie opdoen voordat je in gesprek gaat met de stylist, dan kan dit artikel je helpen! bekijk ook eens rlid.nl

Als je een smalle hal hebt

Heb je een smalle hal waar weinig daglicht komt, dan is het verstandig voor eenheid te gaan. Dit doe je door één of maximaal twee kleuren te gebruiken. Je zorgt voor rust wanneer alle muren in dezelfde kleur zijn geverfd. Ga dus niet voor een mooi druk behang, maar liever voor een rustige kleur. Je zou er hierbij zelfs voor kunnen kiezen het plafond mee te schilderen. Uiteraard is dit afhankelijk van je smaak, en van de kleur.

Test de betreffende kleur wel eest goed voordat je de hele hal hiermee aanpakt. Op een plek waar weinig licht is kunnen lichte kleuren veel donkerder uitpakken. Het testen kun je doen door een kleurstaal mee te nemen naar huis, maar je kunt ook kiezen voor een proefpotje verf.

Veel deuren

Zitten er in jouw hal veel deuren? Dan kan het zeker een optie zijn deze mee te schilderen wanneer je de muren een opfrisbeurt geeft. Dit zorgt voor meer rust in de hal, omdat alles dezelfde kleur heeft. Vooral als je voor een donkere kleur kiest, kunnen de witte duren behoorlijk opvallen, en dit kan er erg druk en chaotisch uit komen te zien. Ook wanneer je de muren gaat behangen zou je er over na kunnen denken de deuren mee te behangen. Wel moeten de deuren dan glad zijn zonder reliëf.

Accessoires in plaats van verf

Vind je de muren in de hal eigenlijk nog wel prima, maar zou je wel graag wat meer kleur toe willen voegen door een binnenhuisarchitect den-haag? In dat geval kun je ook kiezen voor kleurige accessoires. Een spiegel is altijd handig en zorgt er daarnaast voor dat de hal groter lijkt. Ook een fotomuur is een leuk en kleurrijk idee waarmee je helemaal zelf aan de slag kan. Daarnaast zijn accessoires van rotan en hout altijd goed voor het creëren van meer warmte.

Comments are closed.